Een taxi besturen, dit moet je weten over het vak!

Thuisvakantie
Thuisvakantie dit jaar? Pak de taxi!
15 juli 2020
Reizen met de taxi
Reizen met de taxi, wel zeven voordelen!
15 september 2020
Toon alles
Een taxi besturen

Een chauffeur ben je niet zomaar

Zeker als je geen studiebol bent, maar graag met mensen en je handen werkt, dan kan het zijn van een taxichauffeur enorm veel plezier geven. Er komt echter veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou vermoeden. En natuurlijk lichtten wij graag een tipje van de sluier. Een taxi besturen doe je immers niet zomaar!

Een dienstverlener

Wat heel belangrijk is om in het achterhoofd te houden, is dat een taxichauffeur een echte dienstverlener is. Je vertrekt op tijd, komt op tijd bij de klant aan, neemt de bagage uit handen en opent de deur. Tijdens de rit zorg je ervoor dat jouw passagier zich comfortabel bij je voelt, want voor jou is de taxi weliswaar bekend terrein, dat is niet zo voor jouw klant. Die weet niet hoe jij rijdt en wie jij bent. De klant legt zich in jouw handen. En daar staat service en transparantie tegenover.

Een open mens

Je hoeft geen enorme praatjesmaker te zijn. De ene persoon is natuurlijk opener dan de ander. Je bent tenslotte een mens. Soms weet je gewoon even niet wat je moet zeggen of je klant is vrij gesloten in zijn of haar laptop gekeerd. Geen zorgen. Belangrijk is wel dat je tijdens een taxi besturen in ieder geval op je vriendelijkst bent. Precies zoals een kapper of tandarts dat ook kan zijn. Niemand zal je verplichten de oren van iemands hoofd te kletsen, zolang je maar zorgt dat het nooit ongemakkelijk wordt.

Niets is teveel

Omdat een taxichauffeur een dienstverlener is, begrijpt hij of zij het concept ‘klant is koning’ maar al te goed. Dat betekent dat de chauffeur alles doet voor de klant in het vakgebied wat redelijkerwijs in zijn of haar macht ligt. Niets is dus teveel. Wil de klant dat je eerst nog even stopt bij het winkelcentrum en dat je even wacht? Natuurlijk doe je dat. Daarna wil de klant naar een zakenrelatie en verwacht de klant opgehaald te worden na de afspraak? Dan zorg je ervoor dat dat voor elkaar komt.

Diploma’s

Ook al duik je niet graag de boeken in, ook een taxichauffeur moet leren. Wil je taxichauffeur worden, dan moet je aan best wel wat eisen voldoen. Zo moet je examen doen in theorie en praktijk. Daarbovenop is een chauffeurspas halen noodzakelijk. Dat is maar goed ook, want niet elke persoonlijkheid past bij een taxi besturen.

Op zoek naar een betrouwbaar taxibedrijf waar jij als klant koning bent? Maak eenvoudig via onze site een afspraak en we halen je op waar jij dat wil. Voor ons is niets teveel en elke rit zo comfortabel als mogelijk. Tot snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp