Een taxichauffeur is ook een mens.

taxi opzettelijk te langzaam
Wat te doen als een taxi opzettelijk te langzaam rijdt?
9 juli 2018
taxi vs. Uber
De verschillen tussen een taxi en een Uber
7 augustus 2018
Toon alles
taxichauffeur

Een taxichauffeur is ook een mens

Wees aardig voor jouw taxichauffeur

Een taxichauffeur werkt van vroeg in de ochtend tot soms wel diep in de nacht. Als zij dit niet zouden doen zou je nergens heen kunnen wanneer je geen beschikking hebt tot een auto. Natuurlijk is het openbaar vervoer een vervanger voor de taxi. Iedereen die liever een taxi neemt heeft hier echter zo zijn redenen voor. Toch is dit geen excuus om maar te doen wat je wil in een taxi of een chauffeur slecht te behandelen. Je moet je bovendien nog steeds gedragen, ook al is een taxi technisch gezien geen openbaar vervoer. Hieronder wordt verder verteld over hoe je jouw chauffeur een nette behandeling geeft. Zij vinden het namelijk ook fijn om een fatsoenlijke klant in de taxi te hebben.

Mishandeling van chauffeurs

Het ligt natuurlijk voor de hand dat je jouw chauffeur niet mag mishandelen. Je bent namelijk ook zelf verantwoordelijk om de rust te bewaren in dit soort situaties. De reden dat dit toch vermeldt wordt is omdat er tegenwoordig zoveel nieuwsberichten over mishandelde chauffeurs zijn. Dit gebeurt echt niet alleen bij mensen die in het openbaar vervoer werken. Daarnaast worden chauffeurs ook erg vaak beroofd. Wie niet in de problemen wil komen met de politie kan dit beter niet doen. Daarnaast is het ook absoluut niet fatsoenlijk om iemand zomaar te mishandelen.

Fatsoenlijk in de taxi

De beste klanten voor een taxichauffeur zijn de klanten die zich netjes gedragen. Dit kun je doen door vriendelijk te blijven tegen je chauffeur, vooral wanneer deze jou ook vriendelijk behandelt. Maak onderweg anders een praatje om het gezellig te houden. Wanneer je onderweg nog bepaalde dingen moet regelen is het ook verstandig dit duidelijk te maken. Zo kom je niet onbeleefd over wanneer de chauffeur iets zegt en jij zelf niet reageert. Wanneer je een lange dag hebt gehad en je wil het liefst wat rust tijdens de rit naar huis moet je dit ook zeker melden. De chauffeur zal dit zeker begrijpen en je vervolgens niet onnodig storen.

Fooi geven

Wanneer jouw ervaring in de taxi nou buitengewoon positief was, mag je best fooi geven. Een fooi is een extra bedrag bovenop de prijs die je al moest betalen voor een geleverde dienst. Dit bedrag mag hij of zij zelf houden. Fooi geef je wanneer een dienst opmerkelijk goed is uitgevoerd. Een taxichauffeur ziet dit als dankbaarheid en zal je bij een volgende keer net zo goed behandelen. Kortom, het is dus wederzijds voordelig om je chauffeur netjes te behandelen. Zij zijn per slot van rekening ook mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp