Wat te doen als een taxi opzettelijk te langzaam rijdt?

taxichauffeur
Taxichauffeur als tourgids
3 februari 2018
taxichauffeur
Een taxichauffeur is ook een mens.
9 juli 2018
Toon alles
taxi opzettelijk te langzaam

Wat te doen als een taxi opzettelijk te langzaam rijdt?

Opzettelijk te langzaam wanneer je haast hebt

Het is niet wenselijk om in de file te staan of om op een andere manier vertraging op te lopen wanneer je haast hebt. Files kun je in principe niets aan doen. Vooral niet wanneer je in een taxi zit. Het is namelijk onmogelijk om dan tegen de chauffeur te zeggen dat je liever via een andere route wil rijden. Toch kun je wel iets doen wanneer een taxi opzettelijk te langzaam rijdt. Je kunt zelfs op meerdere manieren actie ondernemen in dit geval. Hieronder wordt verder uitgelegd wat je wel en niet moet doen wanneer jouw taxichauffeur opzettelijk te langzaam rijdt.

Eerlijkheid duurt het langst

Het eerste dat je kunt doen tegen een chauffeur die te langzaam rijdt is zeggen dat je haast hebt. Wees hierin eerlijk, direct en duidelijk. Het kan zijn dat de chauffeur dit niet wist en zijn of haar snelheid vervolgens voor je aanpast. Als dit gebeurt is het probleem opgelost. Wanneer de chauffeur niet sneller gaat rijden heb je een andere oplossing nodig.

Uitstappen werkt niet

Wat niet werkt is vragen of jouw chauffeur je direct afzet. Dit zal niet als dreiging worden gezien, omdat je hem of haar dan alsnog moet betalen voor de rit. Daarnaast heb je ook geen vervoer voor de rest van jouw reis, tenzij je het openbaar vervoer neemt. Dit klinkt misschien als een oplossing, maar heeft ook zo zijn nadelen. Een taxichauffeur zou hier bovendien niets om geven. Wat daarentegen wel werkt is een klacht indienen. Daarnaast mag je de chauffeur hier gerust op attent maken. Dit is zelfs aanbevolen, aangezien niemand graag in de problemen komt met zijn of haar baas.

Dien een klacht in

Een klacht indienen is de meest effectieve manier om dit probleem tegen te gaan. Bedrijven die taxi’s verhuren zullen hun chauffeurs hierop aanspreken, omdat zij dit ook niet willen. Voor een chauffeur is het echter namelijk wel voordelig om opzettelijk te langzaam te rijden. Wanneer een taxi niet beschikbaar is, hoeft deze ook niet te rijden voor een andere klant. Dit is namelijk niet mogelijk. Sommige chauffeurs kunnen dit zien als een kans om zo weinig mogelijk moeite te doen op een dag. Ze krijgen er toch wel voor betaald. Wanneer je haast hebt, merk je dit sneller op. In dit geval kun je een klacht indienen bij het taxibedrijf. Een chauffeur moet namelijk wel de klant tevreden houden. Dat doet hij of zij niet op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp