Taxichauffeur als tourgids

mijn klant
De Koning is mijn klant
14 november 2017
taxi opzettelijk te langzaam
Wat te doen als een taxi opzettelijk te langzaam rijdt?
9 juli 2018
Toon alles
taxichauffeur

Een taxichauffeur kent de stad natuurlijk als geen ander. Dagen lang rijdt de chauffeur van hot naar her en brengt de mensen naar de mooiste en de meest bezochte plekken van de stad. De doorgewinterde taxichauffeur heeft daarom zijn of haar rol als tourgids inmiddels goed onder de knie.

Taxichauffeur

Je kent het wel; het is een mooie dag, je hebt de hele dag vrij en geen idee wat je vandaag eens zal gaan doen. Als toerist in eigen land dacht ik er samen met een vriendin eens lekker op uit te gaan en onze hoofdstad Amsterdam te bezoeken. Bij aankomst op het station keken we elkaar aan met een vragende blik. En nu? Omdat mijn vriendin niet al te goed ter been is, besloten we eerst maar eens een taxi te zoeken.

Onze tourgids

Eenmaal aangekomen bij de taxi besloten we de gok maar eens te wagen: “Taxichauffeur, wij willen Amsterdam zien!” Even keek hij ons vragend aan, maar al snel zagen wij een twinkeling in zijn ogen. “Amsterdam is een prachtige stad, ik neem jullie wel mee.” Onderweg wist hij ons van alles te vertellen; over de grachten, de bijzondere gebouwen en de bezienswaardigheden.

Amsterdam

Na een rondje door deze prachtige stad, waren we een stuk wijzer geworden over de geschiedenis en de hot spots van onze hoofdstad. We vroegen onze taxichauffeur waar we de rest van onze middag het beste konden doorbrengen. Hij twijfelde geen moment en riep vol trots: “Het Museumplein, daar zijn jullie voorlopig wel even zoet.”

We vervolgden onze rit naar het Museumplein. Onderweg kregen we nog wat leuke anekdotes te horen over de dingen die hij meemaakte tijdens zijn ritten in de taxi. Met een grote glimlach nam de chauffeur afscheid van ons op de plaats van bestemming.

“Bedankt dames, het was me een waar genoegen en een hele fijne middag nog.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp