Taxi? Zo is ie lekker goedkoop!

Een aangepaste taxi nodig?
Een aangepaste taxi nodig?
15 februari 2019
taxi nemen
Taxi nemen? Deze 5 redenen zeggen doen
15 mei 2019
Toon alles
taxi het goedkoopst

Taxi het goedkoopst

Wanneer is de taxi het goedkoopst? Dat is een leuke vraag, want zo kom je er precies achter wanneer je het beste een taxi kan nemen. Of dit nu is voor een korte rit naar huis of voor een rit naar de luchthaven. Wel moet je er natuurlijk voor zorgen dat je je vlucht haalt in plaats van dat je je focust op de goedkoopste prijs van de taxi! Dat zou een beetje zonde zijn van je vakantie of zakenreis…

Geen specifiek tijdstip

Er is vaak geen specifiek tijdstip wanneer de taxi echt het goedkoopst is. Beter kun je onderscheid maken in tarieven, tussen een dagtarief en een spits of avond/nachttarief. Dat ga je voelen in je portemonnee! Misschien ken je het zelf wel als je een keer de taxi hebt genomen na een avondje stappen, dan kan het zomaar zijn dat je het dubbele kwijt bent als dat je overdag met de taxi bent gekomen. Wees hier dan ook op voorbereid!

Vakantieperiodes en feestdagen

Dit geldt ook voor vakantieperiodes of feestdagen. Dan kan het zijn dat de prijzen van taxi’s wat hoger liggen dan normaal. Maar wanneer is de taxi het goedkoopst? In het algemeen is de taxi het goedkoopst in de ochtend na de spits en in de middag voor de avondspits. Dan is het vaak wat rustiger op de weg en wachten taxichauffeurs op klanten voor die dag.

Taxibedrijf met vaste prijs

Het fijne van georganiseerde taxibedrijven is dat de prijs vast staat. Zo weet je precies waar je aan toe bent aan het eind van de rit. Je hebt dan een startprijs en dan komt er per kilometer nog een bepaald bedrag op. Door dit transparant te tonen, kom je niet voor verrassingen te staan aan het eind van de rit. Je bent zo op de hoogte van het bedrag dat je kan verwachten!

Sowieso is het in Nederland streng verboden om daar mee te sjoemelen natuurlijk. Doordat je van tevoren al kan zien welke prijs je gaat betalen, houd je er al rekening mee tijdens de rit. Ook is het dan mogelijk om per kaart te betalen in plaats van dat je met kleingeld loopt te rotzooien. Als je een taxi zoekt in de omgeving van Amsterdam en Schiphol, dan is Taxi Amsterdam 24 een hele goede optie. Je kan precies zien hoe duur of goedkoop een taxirit uit gaat komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp