65+ korting met de taxi?

Kerstborrel met vrienden? Neem een taxi!
Kerstborrel met vrienden? Neem een taxi!
15 december 2018
Een aangepaste taxi nodig?
Een aangepaste taxi nodig?
15 februari 2019
Toon alles
65+ korting met de taxi?

65+ korting met de taxi?

Wat is 65+ korting nou eigenlijk?

65+ korting is heel simpel gezegd korting die mensen van 65 jaar en ouder krijgen op verschillende voorzieningen. Dit heeft ook een speciaal doel. Vooral mensen die van een AOW en/of een klein pensioen moeten leven, profiteren hier namelijk van. En dam met name de senioren die zelf niet meer kunnen autorijden. Deze korting zorgt er namelijk voor dat ook zij dagjes uit kunnen. Dit bevordert hoeveel zij onder de mensen komen en gaat eenzaamheid tegen. Maar waar krijgen ouderen nou eigenlijk korting op? En geldt dat ook voor de taxi? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd.

Waarop krijgen 65-plussers over het algemeen korting?

Het openbaar vervoer hanteert seniorenkorting via de OV-chipkaart. Maar ook dierentuinen, pretparken, musea en andere gelegenheden hanteren deze korting. Bovendien zijn er bepaalde restaurants die dit soort kortingen hanteren. Deze hebben dan vaak een speciaal seniorenmenu met lagere prijzen. Het is per gelegenheid verschillend hoe hoog de korting is. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met de taxi?

Geldt deze korting ook voor reizen met de taxi?

Natuurlijk geldt deze seniorenkorting ook voor het reizen met de taxi! Om nog een stapje verder te gaan hebben de meeste taxibedrijven ook speciale taxi’s. Deze zijn voor mensen met bijzondere fysieke behoeften, zoals meer beenruimte en ruimte voor een rolstoel. Dit geeft gelegenheid voor meer comfort tijdens het reizen. Zo kunnen zelfs ouderen in een rolstoel een dagje uit. Bovendien is het reizen met de taxi veel gemakkelijker dan met het OV of een Uber. Het kost namelijk veel minder tijd om een taxi te reserveren en de chauffeur helpt je graag met instappen. Niettemin is een professionele taxi veel veiliger en is er minder kans dat je opgelicht wordt.

Hoe vraag je korting aan?

Ben jij of een familielid recentelijk 65 geworden en heb je nog geen korting? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan. Kun je al wel gebruik maken van 65+ korting? Dan is dit hoe je heel gemakkelijk een taxi vooraf reserveert! Wist je dat je niet per se hoeft te bellen om een taxi te reserveren bij taxi Amsterdam 24? Je kunt namelijk ook op een andere manier contact met ons opnemen. Voor de opties en onze gegevens klik je simpelweg op het kopje ‘contact’ rechts bovenaan de webpagina. Ook onze tarieven zijn via een handige link bovenaan de webpagina te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp