De verschillen tussen een taxi en een Uber

taxichauffeur
Een taxichauffeur is ook een mens.
9 juli 2018
de voor- en nadelen van een taxirit delen
Een taxirit delen… wat zijn de voor- en nadelen?
7 september 2018
Toon alles
taxi vs. Uber

De verschillen tussen een taxi en een Uber

Wat is Uber?

Uber is een app voor het regelen van taxi’s. De auto’s zijn geen officiële taxi’s van dit bedrijf, Daarnaast zijn de chauffeurs technisch gezien geen chauffeurs. Als je je registreert bij deze app kun je chauffeur worden en anderen vervoeren. Het omgekeerde kan ook door de app te downloaden en een Uber reserveren. Het bedrijf heeft ook een app voor het bezorgen van eten. Daarnaast zijn er andere bedrijven die soortgelijke diensten leveren. Maar wat maakt het nou zo anders dan een professionele taxi?

Wat maakt het verschil?

Zoals hierboven gezegd werd zijn Uber Drivers dus particulieren. Daarnaast moet je deze manier van vervoer via een app regelen. Als laatste zijn Ubers veel goedkoper dan een professionele taxi. Dit is voor veel mensen een reden om geen professionele taxi te nemen. Hier zitten echter wel een aantal nadelen aan vast. Deze gaan met name over jouw veiligheid en oplichterij. Daarover zal hieronder verder worden verteld.

Voordelen van een professionele taxi

Taxi’s mogen als eerste voordeel op taxistandplaatsen staan. Ubers mogen dit niet. Je kunt een taxi dus veel gemakkelijker vinden wanneer je in het stadscentrum wordt opgehaald. Ook weet je bij wie je in de auto stapt. Het grote nadeel van Ubers is dat deze zogenaamde chauffeurs de app ook voor andere doeleinden kunnen gebruiken. Je moet maar net de pech hebben dat jouw Driver zijn eerste klant wil ontvoeren. Wanneer je een professionele taxi reserveert ben je hier ten alle tijden veilig van. Chauffeurs die een vaste baan hebben bij een bedrijf gebruiken dit namelijk niet voor misdaad. Als laatste is het veel gemakkelijker om mensen op te lichten en er mee weg te komen. Maar maakt dit snorders van alle Ubers? Hieronder zal het antwoord uitgebreid worden beschreven en uitgelegd.

Is het een snordersbedrijf?

Technisch gezien is Uber geen snordersbedrijf. Het bedrijf staat ingeschreven bij de kamer van koophandel en werkt ook internationaal. Desalniettemin is het wel veel gemakkelijker om mensen op te lichten als chauffeur van dit bedrijf. Het bedrijf betaalt namelijk geen brandstofkosten uit aan de geregistreerde chauffeurs. Deze kunnen je dus wijsmaken dat zij hier bijvoorbeeld extra kosten rekenen. Ook is de app erg opdringerig in verband bet fooi. Een professioneel taxibedrijf betaalt de chauffeurs een leefbaar loon. Het is dus niet altijd nodig om een fooi te geven, tenzij je de geleverde service erg waardeert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp