Een taxirit delen… wat zijn de voor- en nadelen?

taxi vs. Uber
De verschillen tussen een taxi en een Uber
7 augustus 2018
Op vakantie met een taxi
Op vakantie met een taxi
2 oktober 2018
Toon alles
de voor- en nadelen van een taxirit delen

Een taxirit delen

Wat zijn de voor- en nadelen?

Je zal misschien denken dat het zeer zeldzaam is wanneer je een taxirit deelt. Toch komt het vaker voor dan je denkt. Natuurlijk deel je een taxirit als je samen met een familielid, vriend of kennis reist. Een taxirit delen met een vreemde andere klant van de chauffeur komt echter ook geregeld voor. Dus waarom doet een taxichauffeur dit eigenlijk? En wat houdt dit in voor jou en jouw medepassagier? Wat zijn de voor en nadelen van het delen van een taxirit? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd.

Waarom de chauffeur passagiers laat delen

Als eerste is het erg voordelig voor de chauffeur om een gedeelde taxirit te rijden. Dit is als eerste praktisch wanneer hij of zij een extra passagier op moet halen. Voorwaarde is wel dat deze op de route en rond dezelfde tijd opgehaald wordt. Ook moet deze passagier op de route afgezet worden. Misschien moeten deze passagiers op dezelfde plek uitstappen. In dit geval stappen zij vaak uit bij een centraal punt als het station of taxistandplaatsen dichtbij het stadscentrum. Gedeelde taxiritten besparen chauffeurs bovendien brandstof voor de taxi zelf. Maar wat zijn dan de voor- en nadelen voor de passagiers?

Voordelen voor de passagiers

Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Gedeelde taxiritten kunnen om te beginnen veel gezelliger zijn. Dit geldt vooral wanneer je zelf introvert bent en jouw medepassagier extrovert is. Zo kan een vreemde je helpen uit je schulp te komen. Daarnaast is het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Toch? Jammer genoeg gaan deze voordelen niet altijd op voor een gedeelde taxirit. Ook zijn er nog een aantal andere nadelen.

Nadelen voor de passagiers

Het eerste nadeel van een taxirit delen is het afrekenen. Met meerdere passagiers duurt dit langer dan wanneer je alleen af moet rekenen. Het is ook ingewikkelder om te berekenen wat jij precies moet betalen. Een taxi heeft immers maar een meter voor het te betalen bedrag. Daarnaast is de rit niet gezellig als jouw medepassagier niet gezellig is. Zo kan een voordeel van een gedeelde taxirit veranderen in een nadeel. Het omgekeerde is echter ook waar. Bijvoorbeeld wanneer jij rust nodig hebt in de taxi. In dit geval is het niet prettig om met iemand te reizen die de hele tijd praat. Bovendien is het een afleiding voor de chauffeur. Deze kan hierdoor gemakkelijk een afslag missen of jouw bestemming voorbij rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp