Op vakantie met een taxi

de voor- en nadelen van een taxirit delen
Een taxirit delen… wat zijn de voor- en nadelen?
7 september 2018
Een aangepaste taxi nodig?
Een taxi vooraf reserveren
15 november 2018
Toon alles
Op vakantie met een taxi

Op vakantie met een taxi?

Ik ga op vakantie en mijn vervoer is…

Het is voor de gemiddelde Nederlander heel normaal om één of twee keer per jaar op vakantie te gaan. Meestal reis je dan met het vliegtuig of met de auto. Een enkele keer komt het voor dat je met de boot gaat. Dit is bijvoorbeeld wanneer je een cruise neemt. Of natuurlijk wanneer je met de auto weggaat en de veerpont neemt over een zee of grote rivier. Maar heb je er al eens aan gedacht om met een taxi op vakantie te gaan? Inderdaad, je kunt met de taxi op vakantie. En hieronder zullen drie manieren uitgelegd worden hoe je dat doet.

Roadtrips en liften met taxi’s

Als eerste kun je een roadtrip maken met verschillende taxi’s. Noem het een soort van liften. Op deze manier kom je op veel meer plekken in één vakantie. Zo haal je het allerbeste uit de reis. Dit is een ideaal roadtripplan voor bijvoorbeeld studenten die zelf geen auto hebben. Maar een roadtrip is niet de enige soort vakantie waarbij een taxi van pas komt.

Vakantie binnen Nederland met een taxi

Ook binnen in Nederland kun je met de taxi op vakantie. Je kunt je bijvoorbeeld laten brengen naar jouw bestemming. Natuurlijk kun je de taxi jou ook weer naar huis laten brengen. Deze methode past goed bij een weekendje weg in het binnenland. Ook kun je een taxi huren als vervoer naar verschillende plekken op één van de Waddeneilanden. Het verkeer bestaat daar namelijk voornamelijk uit fietsers. Ook zijn er op sommige plekken op de Waddeneilanden geen auto’s toegestaan. Een taxichauffeur die precies weet waar deze je af kan zetten, is hierbij een enorme hulp. Maar wat als je nou in het buitenland een taxi nodig hebt?

Tips voor in het buitenland

Toeristen maken in het buitenland veel gebruik van taxi’s. Zij gaan met een taxi naar toeristische attracties. Maar zij laten zich natuurlijk ook per taxi van het vliegveld naar hotels brengen. Daarbij is het natuurlijk logisch dat zij ook een taxi regelen voor de rit van het hotel naar het vliegveld. Bij het regelen van buitenlandse taxi’s moet je er vooral goed op letten dat dit geen snorder is. Bovendien moet je de prijzen eerst omrekenen, voor je deze met elkaar kan vergelijken. Zo zie je maar weer dat op vakantie gaan met de taxi niet alleen mogelijk is. Het is ook nog eens veelzijdig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp