De meest bijzondere taxi’s voor jou op een rijtje

passagier verzekerd met een taxirit
Als passagier verzekerd met een taxirit?
15 mei 2020
Thuisvakantie
Thuisvakantie dit jaar? Pak de taxi!
15 juli 2020
Toon alles
meest bijzondere taxi's

Hier wil je wel in gezien worden

Taxi’s komen voor in alle soorten en maten. In elk land rijdt er wel een ander type taxi rond zou je zeggen. Ook in Nederland kennen we andere taxi’s dan in andere landen. Dit zijn de meest bijzondere taxi’s ter wereld!

Lekker duur

Een taxi is over het algemeen gewoon goed betaalbaar. Maar chauffeurs zorgen voor hun eigen auto en dus kan een luxere auto soms wat duurder zijn voor de klant. En dat merk je in de taxi’s die vooral in de rijke wijken van Dubai rondrijden. Dan hebben we het namelijk over een Lamborghini Murcielago, een supersnelle sportwagen die in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprint. Dus als je die ene belangrijke zakenlunch nog moet halen.

Nog duurder

Niet ver van Dubai ligt het land Oman. Het land is samen met de Verenigde Arabische Emiraten enorm rijk geworden door de vloeiende olieproductie. En zomaar heb je de kans als je een taxi besteld, dat je opgehaald wordt in een Ferrari Enzo die drie keer zo duur is als een gemiddeld huis in Nederland. Vraag je wel om een kwitantie om bij thuiskomst te declareren?

Als je wat minder mobiel bent

In New York, dé taxistad bij uitstek, willen ze natuurlijk de gasten die slecht ter been zijn niet laten staan. Daar kun je dus een taxi bestellen waarvan de zijkant als een soort saloon openklapt en er een stalen opritje naar beneden komt. Dan kun je je scootmobiel er zo inrijden en de passagier zit toch lekker privé.

Even een sigaar opsteken

In Cuba waan je je meteen zonder gemaakte opsmuk in de jaren zestig. Dat komt omdat het land sinds de revolutie van 1952 economisch afgesloten is van de wereld. De tijd heeft er dus eigenlijk stil gestaan. Daar rijden dus een van de meest bijzondere taxi’s van de wereld rond. Zo ook de Coco Taxi, een soort open ei zonder ramen die je net als de Aziatische Tuk-Tuk kunt bestellen. Wees maar niet bang dat je nat wordt van de regen. Die is daar een stuk voorspelbaarder dan in Nederland.

Waar is de chauffeur gebleven?

In Singapore volgen ze de technologische vooruitgang op de voet. Het is er modern, schoon en in de taxi vooral… leeg. Er zit namelijk geen taxichauffeur in. De taxi in Singapore rijdt uit zichzelf en misschien is dat hier ook wel de toekomst. Maar zeg nou zelf, een taxi mét chauffeur is toch veel prettiger en gezelliger? Dan hoef je zelf je koffers niet achterin te leggen en een praatje met jezelf te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp