Taxichauffeur worden? Het is een erg leuk beroep!

taxi zakelijk bestellen
Een taxi zakelijk bestellen? Check dit van tevoren!
15 oktober 2020
Feestje
Feestje of borrel? Zo kom je veilig weer thuis!
15 december 2020
Toon alles
Taxichauffeur worden

Klantcontact, maar dan intensiever

Je struint misschien al enige tijd vacaturesites af, krijgt alleen maar negatieve respons of je ziet helemaal niks dat bij je past. Geef de hoop niet op. Ben je gek op het werken met mensen en ben je graag met anderen in contact? Dan is misschien taxichauffeur worden je roeping! Het is klantcontact, maar misschien nog ietsje intensiever. Dat maakt het meer dan een leuk beroep.

Geen dag is hetzelfde

Veel mensen belanden in de sleur van hun werk of hun werkgever. Ze doen bijvoorbeeld elke dag hetzelfde of kunnen al bij de reis ernaartoe voorspellen wat ze die dag gaan doen. Niets is goed of fout, sommige mensen zweren erbij. Maar als je houdt van afwisseling en elke dag anders, dan kun je taxichauffeur worden. Als je in dienst bent bij een centrale kun je op verschillende tijden gaan werken. Je hebt dus geen 9 tot 5 mentaliteit. Als ZZP’er kun je misschien zelf je eigen tijden bepalen maar uiteindelijk zal je toch brood op de plank moeten hebben en flexibel moeten zijn.

De mensen

Nou klinkt het misschien niet aantrekkelijk om te werken als andere mensen vrij zijn en plezier maken. Maar je ontmoet en vervoert mensen daarom wel op hun best. Ze zijn uitgelaten, ontspannen, maken graag een praatje en zijn in een goed humeur. Maar ook hoort het erbij dat klanten een taxi zakelijk bestellen waarin je passagier het liefst even met rust gelaten wil worden om zijn werk af te kunnen maken tijdens de rit. Zie het als een moment rust voor jezelf tijdens een dag hard werken. Geen mens is hetzelfde en dus zullen er uiteenlopende types plaatsnemen op de achterbank, wat je dagen divers houdt.

Je ziet de mooiste dingen

Rijdend door de stad zie je de mooiste dingen, gebouwen en mensen. Je kent de weg en zeker als je houdt van een praatje kun je de passagiers allerlei mooie dingen vertellen over alle bezienswaardigheden waar je wat vanaf weet. Dat maakt het in de taxi supergezellig en ontspannen!

Het verdient goed

Taxichauffeur worden doe je misschien niet voor het grote geld, maar toch verdient het zeker niet slecht. Als je voor een centrale rijdt, krijg je netjes elke maand je salaris uitgekeerd dat varieert tussen de € 1.800,- en € 2.300,-. Hoe meer ervaring, hoe meer je verdient natuurlijk. Als ZZP’er ben je natuurlijk afhankelijk van de klandizie en je talent als ondernemer. Laten we zeggen dat je daar gemiddeld genomen met alle kosten eraf gehaal € 16,- netto per uur aan overhoudt. En dat is een aardige boterham, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp