Bezienswaardigheden in Amsterdam? Pak de taxi!

Restaurant in Amsterdam
Neem de taxi naar deze culinaire hoogtepunten!
16 september 2019
Een taxi bestellen
Een taxi bestellen doe je om deze 5 redenen!
15 november 2019
Toon alles
Bezienswaardigheden in Amsterdam

Verken de hoofdstad door deze hotspots!

Er zijn mensen die Amsterdam op hun duimpje kennen. Maar zelfs zij kunnen verrast worden door iets waar ze het bestaan niet vanaf wisten en waar de taxi ze zo heen kan brengen. Deze bezienswaardigheden in Amsterdam bezoek je met de taxi!

De oude tramremise

Ergens in begin 1900 bouwde de Gemeente Amsterdam een tramremise waar trams werden gerangeerd en voor onderhoud werden gestald. Uiteindelijk raakte het statige pand buiten gebruik en kwam het in verval. Totdat in 2010 er een nieuw bestemmingsplan kwam waarbij er horeca, een bioscoop en veel gezelligheid naar de remise toe kwam. Ze werd omgedoopt tot De Hallen en nu loop je er langs talloze kraampjes, winkeltjes, marktstallen en eettentjes. Onder je voeten de rails van de oude trams als sporen van het verleden. Al heb je niet eens honger, is het enorm gezellig er te zijn. De taxi staat voor je klaar en zet je bij één van de twee voordeuren af.

A’DAM Lookout

Aan de overkant van het IJ, gezien vanaf het Centraal Station, staat een grote toren met daarop een vierkante witte box. Wist je dat dat een langzaam ronddraaiend restaurant is met een schommel waarmee je over de rand kunt schommelen? Misschien krijg je al kramp in je voeten als je eraan denkt. Een schommel die je bij elke zwaai zo de diepte in laat kijken. Met 100 meter hoogte is het de hoogste schommel van Europa. En als je eenmaal weer van de adrenaline bekomen bent, kun je lekker een hapje gaan eten. Met recht een van de tofste bezienswaardigheden in Amsterdam.

Het Ketelhuis

Ben je een groot fan van art-house films? Ken jij je klassiekers? Het Ketelhuis kent ze ook! Deze authentieke bioscoop in de Westergasfabriek vertoont geen blockbusters of films met een voorspelbaar verhaal. Hier worden extra-ordinairy films gedraaid die hun sporen hebben verdiend bij de filmkenners. Geen simpel gezocht plot of schietscènes met vierkante acteurs, maar films vooral bedoeld om je hoofd te doen duizelen. Spreek je na afloop met de taxichauffeur af dat hij weer voor de deur staat?

IJs, ijs en nog eens ijs

We hebben het hier niet over softijs, waterijs of Italiaans schepijs. We hebben het hier over een bar compleet gemaakt van ijs! Drink je cocktail in een glas compleet gemaakt van ijs en trek zelfs in de zomer maar iets warms aan want het is er altijd -10 graden. Je kunt zelfs ervaren hoe het is te stranden op de Noordpool! Vraag de chauffeur van je taxi op de terugweg maar of de kachel aan mag.

Je reserveert vrij gemakkelijk een taxi online of als je even belt kijken we meteen even wie je kan komen ophalen. Wij staan altijd klaar als het aankomt op betrouwbare dienstverlening. Dus ook als je de hoofdstad eens even goed wil verkennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp