De meest gestelde vragen in de taxi!

Sightseeing Amsterdam
Sightseeing in Amsterdam met de taxi, zo dus!
15 maart 2020
passagier verzekerd met een taxirit
Als passagier verzekerd met een taxirit?
15 mei 2020
Toon alles
meest gestelde vragen

Vraag maar raak

Taxichauffeurs spreken de hele dag allerlei soorten mensen. Dat is onderdeel van hun beroep en hun passie. Veel chauffeurs zijn namelijk ‘mensen-mensen’. Ze houden ervan om te werken in de dienstverlening. En hun passagiers vragen wat af en aan. Niet alleen waar je bijvoorbeeld het beste afgezet kan worden als je een bepaalde hotspot wil zien, maar ook vragen die je misschien niet zou hebben verwacht. Dit zijn de meest gestelde vragen aan een taxichauffeur!

Werkt u voor Uber?

Een Uber pakken is zeker niet hetzelfde als het nemen van een taxi. Een Uber kun je net als een gewone taxi vooraf bestellen, maar is vaak goedkoper aan de hand van het tijdstip. En met een reden. De service van Uber, maar ook de veiligheid staat niet bepaald hoog in het vaandel. Ook niet voor de chauffeurs. Bovendien worden de chauffeurs die voor Uber werken niet erg goed betaald om goed te kunnen leven of om hun werk leuk te kunnen gaan vinden. Je kunt je wel inbeelden dat een Uberchauffeur daarom zoveel mogelijk klanten heeft per uur en dus geen tijd heeft jouw koffer aan te pakken of om gezellig een kletspraatje met je te maken.

Is deze auto van u?

Een taxichauffeur spaart hard om de auto te kunnen kopen waarin hij of zij jou kan vervoeren. Het is zeker niet ongebruikelijk om hiervoor een lening af te sluiten via de bank of de organisatie waarvoor de chauffeur werkzaam is. Met trots zal de taxichauffeur dus jouw vraag met ‘ja’ beantwoorden, want het is natuurlijk een hele eer dat je zijn of haar wagen hebt uitgekozen om in vervoerd te worden!

Waarom heeft u uw gordel niet om?

Helaas hebben chauffeurs te maken met geweld en onveilige situaties. Van de wetgeving hoeft een taxichauffeur zijn gordel niet te dragen, omdat anders de passagier met de gordel een taxichauffeur kwaad kan doen. Ondanks dat het dragen van de gordel veel veiliger is bij een ongeluk, neemt de overheid dat risico voor lief.

Heeft u hiervoor moeten studeren?

Ook een taxichauffeur is naar school geweest. Immers moet een dienstverlener worden geleerd hoe je van je passagiers je gasten maakt. Hoe voelt iemand zich vertrouwt en veilig in iets dat met 100 kilometer per uur over de snelweg raast of door een drukke binnenstad manoeuvreert zonder zelf het stuur in handen te hebben? Vertrouwen opwekken leert een chauffeur met een examen en bijbehorende cursus. Pas als je slaagt mag je jezelf een taxichauffeur noemen.

Naast deze meest gestelde vragen zijn er nog veel meer dingen die ons dagelijks gevraagd worden en wij beantwoorden ze met plezier. Plan je binnenkort je reis via ons? We ontvangen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reserveer
Translate »
WhatsApp Stuur een WhatsApp